Vroege Jaren en Politieke Loopbaan

Maurice Wierikx begon zijn politieke carrière bij Nieuwe Democraten Beek (NDB). In 2002 werd hij voor het eerst wethouder voor NDB, waar hij zich inzette voor diverse gemeentelijke projecten en beleidsmaatregelen gericht op het verbeteren van de leefomgeving en de diensten voor de inwoners van Beek.

Fusie en Groei met BBB-NDB

In 2005 smolten Burger Belangen Beek (BBB) en Nieuwe Democraten Beek samen tot BBB-NDB, met als doel een sterker front te vormen in de lokale politiek. Deze fusie leidde tot een succesvolle verkiezingscampagne in 2006, waarbij de partij zes zetels behaalde en de grootste partij in de gemeenteraad werd. Wierikx werd opnieuw benoemd tot wethouder, een positie die hij bekleedde tot 2014.

Bijdragen als Penningmeester

Na zijn periode als wethouder nam Wierikx de rol van penningmeester op zich binnen de partij. In deze functie beheerde hij de financiën van de vereniging en zorgde hij voor de financiële stabiliteit van BBB-NDB. Zijn toewijding en expertise in financiële zaken werden zeer gewaardeerd door zijn collega’s en de leden van de partij.

Benoeming tot Erelid

In mei 2024 besloot Maurice Wierikx zich terug te trekken als penningmeester uit het bestuur van BBB-NDB. Als erkenning voor zijn jarenlange inzet en waardevolle bijdrage aan de partij, werd hij op 16 mei 2024 benoemd tot erelid. Deze eer is een reflectie van zijn onvermoeibare toewijding aan zowel de partij als de lokale gemeenschap. Hij blijft verbonden aan BBB-NDB als adviseur van het bestuur.

Opvolging door Hielke Hoogland

Met het vertrek van Wierikx heeft BBB-NDB Hielke Hoogland benoemd tot de nieuwe penningmeester. Hoogland, die al actief was binnen de partij als commissielid, brengt frisse energie en visie met zich mee.

Maurice Wierikx laat een blijvende erfenis achter bij BBB-NDB. Zijn jarenlange dienst en bijdragen hebben de partij geholpen te groeien en succesvol te blijven in de lokale politiek. Met Hielke Hoogland als zijn opvolger, kijkt BBB-NDB vooruit naar een toekomst van verdere groei en betrokkenheid bij de gemeenschap.